News overview
VDL dealer Trösch op Transport CH in Bern, Zwitserland
Stand Trösch & GTS op Transport CH Bern

VDL dealer Trösch op Transport CH in Bern, Zwitserland

24 November 2017

Van 16 t/m 19 november vond in Zwitserland weer de Transport CH beurs plaats. Dit is de belangrijkste beurs in Zwitserland op het gebied van beroepsgoederen vervoer voor de logistiek maar vooral ook op het gebied van kraan- en bakwagen toepassingen (Nutzfahrzeugen).

VDL wordt daarbij vertegenwoordigd door importeur en familie-bedrijf Trösch AG met 3 enthousiaste broers aan het roer. En die geven gas!
Dit bedrijf is vooral actief op het gebied van container-afzetsystemen en afzetcontainers, zware kippers en achter-laadkleppen.

De marktbenadering in Zwitserland kenmerkt zich door een grote focus/voorkeur op Zwitserse makelij of in ieder geval de finishing touch, waardoor je als kwaliteitsleverancier uit het buitenland alleen met een geschikte lokale partner echt succes kunt hebben. En dat hebben we gelukkig. Die “old-school” marktbenadering bestaat gelukkig nog en past VDL bijzonder goed!

We waren op de stijlvolle Trösch-stand te bewonderen met een Mercedes Arocs van de firma Reymond uit het westen van Zwitserland. Hierop stond een schuif-knik haakarmsysteem gemonteerd met state-of-the-art techniek voor hun specifieke toepassing. Maatwerk dus. Op deze lucht geveerde 4-asser ligt een installatie met ControllerPlus CanBus besturing voorzien van onze DCP snelgang die zelf zijn super-snelheid bepaalt a.d.h.v. de belasting.

Met automatisch op- en afschakelen van de snelheid en demping. (Deze dynamische functie is overigens ook even uit te schakelen mocht dat wenselijk zijn voor “handwerk”). Daarnaast heeft deze installatie de PMCS module. Door het Progressieve Meet-Cilinder Systeem (PMCS) weten we eigenlijk alles van de positie van de installatie. Samen met de data van druk en olieflow van DCP kunnen we mooie functionaliteit programmeren op het gebied van veiligheid, emissie en gebruikersgemak. Alles is via het display met navigatietoetsen te volgen en te bedienen.
Voorbeeld daarvan is opname- of overzet hoogtes met geheugen, hoogtebeperkingen of verkorte stop-momenten. Voordeel is dan onder meer een supersnelle en foutloze inzet. En dat is nog maar het begin!
VDL-afzetsystemen-GTS.jpgBuiten was een Scania 4-asser te zien met bladvering en de voor Zwitserland zo typische L/R gestuurde asafstempeling. Ook deze is uitgevoerd met ControllerPlus en DCP. Het betreft een voertuig uit de vloot van de Scania-importeur die middels het “Ready-Build” concept altijd supersnel een standaard CH-auto kan leveren uit voorraad of met zeer korte levertijd. Deze wagens worden bij VDL in Hapert NL opgebouwd waarbij de trucks direct uit de Scania-fabriek in Zwolle bij ons worden aangeleverd. Aflever-klaar haalt Scania ze dan bij ons op.

De firma Mobas, collega -opbouwer van Trösch en Atlas-dealer had een dikke Renault 5-asser met schuif-knik haak staan met luchtvering achter en toch nog die L/R Stempels. Een speciaaltje die ze zelf zo gebouwd hebben. Verder werd nog een 2e systeem van Mobas op een 4-assige Mercedes getoond.
VDL haakarm afzetsysteem Trösch MobasDaarnaast was er ook nog een Scania 4-asser voor eindklant Ziswiler AG, met een VDL kettingsysteem te bewonderen, op de markt gebracht door de firma RTE. Hier in combinatie met een autolaadkraan voor huisvuilinzameling met ondergrondse containers, gemonteerd door een lokale partner.
Het kettingsysteem kent in Zwitserland nog een grote marktinteresse door met name toepassingen i.c.m. (Translift) -zijbeladersystemen maar ook solo in de bouwwereld en toepassing i.c.m. het spoor.
VDL ketting afzet systeem RTE ZwitserlandAls VDL danken wij de inspirerende vertaling van onze product liefde door de presentaties op de stand van Trösch en Mobas en de auto van RTE/Ziswiler. De lokale markt is weer optimaal geïnformeerd en we rekenen op een evenzo succesvol 2018 als dat 2017 voor ons is geweest.

Back to overview