News overview
Containerterminal Emmelsum van Contargo

Containerterminal Emmelsum van Contargo

26 October 2017

Voor deze nieuwe containerterminal heeft VDL een volledig elektrische 20-40 spreader, CH6400 E met 4 hoek flippers geleverd. Vanwege de vereiste beperkte geluidsproductie is deze spreader uitgevoerd met de nieuwste versie van het VDL dempingssysteem. Sinds de opening van de terminal draait deze spreader naar tevredenheid in operatie.

Met deze nieuwe terminal in Emmelsum versterkt Contargo zijn activiteiten langs de Neder-Rijn voor het Europese achterland. Als Contargo Rhein-Waal-Lippe GmbH exploiteert het nu de containerterminals in Emmerich dat net over de grens ligt bij Arnhem en Emmelsum aan de rand van het Ruhrgebied waarbij Emmerich de spil is tussen Rotterdam en Duitsland.

Met een oppervlakte van 46.000 m2 en de mogelijkheid tot 60.000 TEU overslag per jaar,  is de nieuwe terminal  Emmelsum vooral interessant als overslaglocatie voor het Ruhrgebied. Met een goede bereikbaarheid zowel per spoor, via de weg als over het water ideaal voor de gecombineerde vervoersstromen ten opzichte van de zeehavens.

Terminal Emmerich is dat vanwege zijn ligging vlakbij Nederland. De haven van Emmerich heeft de potentie uit te groeien tot de belangrijkste overslaghaven voor goederen vanuit Rotterdam naar Duitsland.
VDL-spreader-Contargo-Emmelsum-klein.jpgBron: Contargo Emmelsum

Back