Print pagina

Automatisch Geleid Voertuig

Deze volledig automatisch gestuurde voertuigen zijn ontwikkeld voor het transporteren van ISO containers van 20’, 40’, 45’ of 2x20’ in haventerminals of containeropslagplaatsen. Dit voertuig kan maar liefst 70 ton gewicht aan en beweegt zich voort met een maximum snelheid van 6 meter per seconde.
De kenmerkende eigenschappen van de VDL AGV met betrekking tot brandstofverbruik, CO2-uitstoot, geluidsniveau, onderhoudsvriendelijk en levenscyclus hebben geleid tot een kwalitatief en betrouwbaar product.

De besturing van de VDL AGV is zeer nauwkeurig, dit resulteert in een minimaal vereiste ruimte voor de handling van een container waardoor je minder terminaloppervlakte nodig hebt.

Om zeker te zijn van de vereiste prestaties in combinatie met verminderde brandstof- en onderhoudskosten, heeft VDL gekozen voor een elektrisch aangedreven diesel-hybride AGV. Een kleine dieselmotor zorgt voor de aandrijving van een generator die vervolgens kracht geeft aan de elektrische motoren. Wanneer piekvermogen nodig is, zorgen de ultra condensatoren voor extra energie.
Door deze hybride aandrijving wordt het dieselverbruik (en dus de uitstoot van schadelijke gassen) aanzienlijk verminderd.

De VDL AGV heeft een modulaire opbouw. Dit flexibele ontwerp zorgt ervoor dat niet het hele voertuig vervangen dient te worden bij slijtage van technische componenten. Vervanging van het desbetreffende onderdeel is voldoende.
Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat nieuwe technieken zoals inductie en waterstof aandrijvingen of GPS navigatie, ingebouwd kunnen worden zonder grote aanpassingen. Daarnaast maakt de modulaire opbouw het mogelijk om de VDL AGV makkelijk aan te passen aan de wensen van de klant.

Website VDL Automated Vehicles

Fotogalerie
Fotogalerie AGV

 

  

Bron: ECT Delta Terminal